Pivovar

Myšlenka

Představte si ideální svět, ve kterém by vše bylo dokonalé, příjemné a jednoduché. Přesně takový svět si my představujeme, když tvoříme recepty našeho piva a když jej pro vás vaříme. Máme už dost nudných piv uvařených dle stokrát opakovaných receptů, máme už dost výmluv na tradici a zvyk, nebaví nás sledovat nadvládu nudných piv,když existuje tak úžasný a barevný svět řádně nachmelených, piv svrchně kvašených.

Varna pivovaru Lucky Bastard

Ano, je to tak, spodně kvašená piva u nás nehledejte. Jsme prvním pivovarem od roku 1884, který v českých zemích kvasí svoji standardní produkci pouze svrchně. Už bylo na čase, aby se do naší země vrátila piva, která tu lidé vždy pili, jen na ně společnost od té doby trochu pozapomněla.

Lidé

Krédo našeho pivovaru je vzít vše z trochu jiného konce, než je v Česku zvykem, a vytvořit pivovar spíše podobný tomu, co vídáme ve Velké Británii nebo Spojených státech.

Studené chmelení piva

Naším cílem je vařit dobré pivo bez kompromisů. Pivo, které nebudete pít na objem, ale pivo, na kterém si především pochutnáte a budete je spíš než jako nápoj vnímat jako lahůdku.

Suroviny

Stejně často, jak se pivovary vymlouvají na tradici a zvyk, tak se vymlouvají na nemožnost, obtížnost nebo nákladnost použití těch správných surovin pro každý typ piva. My kompromisy neděláme, proto vaříme pivo pouze ze surovin určených k tomu kterému pivnímu stylu. Blond z českého plzeňského sladu a českého chmele na varně, Pale, India a Black ze světlého sladu a amerických chmelů.

Používáme kvalitní slad a chmel

V našich pivech nehledejte žádné extrakty nebo koncentráty, vše je čistě přírodní. V přirozené podobě je i pivo, které dostanete v sudech nebo lahvích -- nepasterované a nefiltrované s podílem živých kvasnic.

Technologie

U nás nelpíme na tradicích nebo zažitých postupech. Naopak máme rádi moderní technologie. Pokud se použijí správným způsobem, je jejich přínos vždy pozitivní. Přesto, většina práce u nás je čistě ruční, řemeslná. Srdcem pivovaru je tisícilitrová varna z nerezové oceli a 17 nerezových, individuálně chlazených, tanků pro kvašení a zrání piva o celkové kapacitě 340 hl. V tancích udržujeme teplotu trochu vyšší než většina českých pivovarů -- tak to mají svrchně kvašená piva ráda.

Tanky pivovaru Lucky Bastard

Jakkoli máme rádi modernu, tak u nás nevaříme silná piva abychom je následně zředili vodou (HGB). Stejně tak nemáme potřebu výrobu piva jakkoli urychlovat. Pivo si u nás poleží i v sezóně nejméně jeden měsíc. Vše chce svůj čas.

My pivem žijeme. Budete žít pivo s námi?